آموزش حرفه ای اتوکد
متفرقهمقالات

بازار کار فعلی رشته های مهندسی چگونه است؟ (راهنمای کارآموزی)

وقتی شما دانشجو هستید یا حتی فارغ التحصیل، زمانی که وارد بازار کار می شوید با یک دنیای متفاوتی مواجه هستید. شاید مطالبی که در دانشگاه به ما آموزش می دهند چیزی حدود ۱۰ درصد را در بازار کار می توانیم استفاده کنیم و حدود ۹۰ درصد مواردی که در بازار کار به آنها نیاز داریم، را در دانشگاه به ما آموزش نمی دهند! ما باید با انجام کارآموزی درست که در این مقاله توضیح می دهم سابقه کار برای خودمان درست کنیم و به اصطلاح با پیچ و خم کار آشنا شویم.

در این مقاله قصد دارم در مورد اینکه چطور فاصله ی بین دانشگاه تا بازار کار را پر کنیم و اینکه وضعیت فعلی بازار کار برای رشته های مهندسی چگونه است؟ صحبت کنم و در ادامه یکسری تکنیک های اجرایی برای ورود به بازار کار را با شما مطرح می کنم.

 

این مقاله برای چه کسانی مناسب نیست!؟

۱. افرادی که در بازار کار هستند و درآمد خوبی دارند و از شرایط خودشان راضی هستند.

۲. افرادی که فکر می کنند می توانند یک شبه راه چند ساله را رفت.

 

این مقاله برای چه کسانی مناسب است؟

۱. اگر دانشجو، فارغ التحصیل یکی از رشته های مهندسی هستید یا حتی داخل بازار کار هستید و از شرایط تان راضی نیستید. حتما پیشنهاد می کنم این مقاله را تا به آخر با دقت مطالعه کنید چون یکسری نکات و تکنیک های اجرایی برای ورود به بازار کار را خواهم گفت.

۲. افرادی که فکر می کنند فقط با تحصیل در دانشگاه و گرفتن مدارک کارشناسی ارشد و دکترا می توانند به خوبی وارد بازار کار شوند.

 

قوانین ورود به بازار کار عوض شده است

 

برای ورود به بازار کار باید تحصیلات دانشگاهی داشته باشیم؟

علم و ثروت در کنار همدیگر قرار می گیرند و به هم دیگر نیازمند هستند یعنی مهندسی که علم نداشته باشد قطعا ثروت هم نخواهد داشت. بعضی چیزا داخل دنیا و زندگی آدمی وجود دارند که داشتن شان نقطه قوت نیست اما نداشتن شان نقطه ی ضعف می باشد. در دوره ای که همه مدرک دارند، مدرک داشتن نقطه ی قوت نیست چون هر سال چند هزار نفر در رشته های مهندسی فارغ التحصیل می شوند.

نکته ی جالب اینجاست که اگر مدرک گرفتید تازه یک مهندس صفر هستید! و اگر مدرک نمی گرفتید منفی می شدید! به خاطر اینکه سطح سواد عمومی جامعه بالا رفته است و اگر یک نگاهی به ۲۰ سال پیش بیندازیم می بینیم که آن زمان اگر یک فرد مدرک لیسانس داشت، کلی توی فامیل تحویلش می گرفتند. پس در کل باید نتیجه بگیریم که به مدرک دانشگاهی  احتیاج پیدا خواهیم کرد.

امروزه در بازار کار اهمیت چندانی به مدارک دانشگاهی نمی دهند، حالا اگر یک مهارتی به جزء مدرک گرفتن انجام بدهید، از مهندس صفر به مهندس ۱ تبدیل می شوید. و این یک مزیت و تمایزی است که می تواند بین شما و آن چند هزار دانشجو که هر ساله فارغ التحصیل می شوند، ایجاد شود.

با مدرک گرفتن فقط اسم مهندس به شما تعلق می گیرد.

 

استیو جابز شدن ممنوع

خیلی ها هم وقتی متوجه می شوند مدرک دانشگاهی چندان اهمیتی ندارد، خودشان را با استیو جابز و افراد موفقی که از دانشگاه انصراف داده اند و به موفقیت های بزرگی رسیدند، مقایسه می کنند! لطفا بیاییم منطقی به موضوع نگاه کنیم نه احساسی. این سوال را از خودمان بپرسیم که چه چیزی از ما، شبیه استیو جابز است؟ ۱. هوش ما یا ۲. مهارت های مدیریتی یا موارد دیگر…

اگر هم شما یه آمار بگیرید خیلی زود متوجه می شوید که درصد آدم های موفقی که تحصیل کرده اند خیلی بیشتر از آدم های موفقی است که تحصیل نکرده اند.

بنابراین تحصیلات و مدرک دانشگاهی در رشته های مهندسی با اینکه ۱۰ درصد موفقیت ما را تضمین می کند اما برای موارد دیگر مورد نیاز است که آن دریافت کنیم. و بدانیم که بدون مدرک هم به جایی نمی رسیم.

استیو جابز شدن ممنوع

 

خیلی به درس خواندن گیر ندهید

خیلی از دانشجو ها و مهندسین هستند که در طول عمرشان یک بار هم کارآموزی نرفته اند، نحوه کار با یک نرم افزار هم بلد نیستند و هیچ آموزش غیر دانشگاهی ندیده اند جالب اینجاست که اگر معدل دانشگاه این افراد را نگاه کنید متوجه می شوید که معدل آنها بالای ۱۸ در دانشگاه سراسری است!

لطفا برای نمره ی ۲۰ تلاش نکنید بزارید حتی اگر معدل تان ۱۴ شود باور کنید با معدل ۱۴ آسمان به زمین نمی آید، در عوض بسیاری از مهارت های بازار کار را یاد خواهید گرفت که باعث می شود درآمدتان خیلی بیشتر شود.

فراموش نکنید که درس و مدرک دانشگاهی فقط ۱۰ درصد بازار کار را پوشش می دهد. پس نیاز هست که یکسری آموزش های غیر دانشگاهی، نرم افزارها، کارآموزی و مواردی مثل این ها را جدی بگیرید.

توجه: همه ی ما می دانیم که برنامه نظام آموزشی ایراد دارد اما قرار نیست من و شما قربانی این ضعف شویم.

به درس خواندن خیلی گیر ندهید

 

کارشناسی ارشد بگیریم؟

برای کارشناسی ارشد اولا باید هزینه های زیادی بابت خرید کتاب و ثبت نام در موسسات آموزشی بدهید و حداقل ۵ ماه آزگار را تمام و کمال برای ارشد بخوانیم، اگر این سوال را از افرادی بپرسیم که چرا می خواهند برای کارشناسی ارشد ثبت نام کنند، جواب می دهند که همه دارند ارشد می گیرند.

بعد از گرفتن مدرک کارشناسی ارشد وقتی می گوییم خب وارد بازار کار شوید می گویند من فقط درس  های دانشگاهی را خوانده ام و در بازار کار هیچ گونه فعالیتی نداشتم بنابراین اطلاع زیادی از بازار کار ندارم. و جالب است که در آخر هم همین افراد تصمیم می گیرند که دکترا کنکور بدهند!!!

کارشناسی ارشد بگیریم؟

 

چه زمانی برای کارشناسی ارشد بخوانیم؟

فقط در صورتی برای ارشد بخوانید که دنبال علاقه تان باشید. و دنبال پول و درآمد بیشتر با گرفتن مدرک ارشد نباشید، به دلیل اینکه ۹۸ درصد کارفرماها و شرکت ها فقط مهارت های شما را می بینند و برایشان اهمیت دارد نه مدرک کارشناسی ارشد!

دقت کنید اگر پول برایتان اهمیت دارد ارشد خواندن را اولیت دوم تان قرار بدهید و بلافاصله بعد از گرفتن مدرک کارشناسی، نروید و برای ارشد ثبت نام کنید یعنی اول بروید مهارت های بازار کار را کسب کنید و کارآموزی تان را انجام بدهید و مدتی سرکار باشید، بعد هم در کنارش برای ارشد بخوانید.

ارشد خواندن هم زیاد سخت نیست، کافیست که در کنکور ارشد سازمان سنجش ثبت نام کنید و با جواب دادن چند سوال در یکی از دانشگاه های آزاد قبول شوید. در واقع منظور من این است که برای کنکور ارشد وقت و انرژی زیاد نزارید و به جاش مهارت های خودتان را زیاد کنید.

 

برای ورود به بازار کار به چه ابزارهایی نیاز دارید؟

۱. مهارت ها

شما با مهارت هاتون پول در می آورید، پس باید مهارت هایتان را تقویت کنید.

مهارت های خودتان را باید از کنار دانشگاه تقویت کنید نه خود دانشگاه. سمینارها و همایش هایی که در خارج از ساعت دانشگاه یا بیرون از دانشگاه برگزار می شوند، می توانند برای شما پولساز باشند.

اکثر اساتیدی که توی بازار کار نیستند به این علت هستش که این استاد وقتی کارشناسی رو گرفته چون کاری بلد نبوده که در بازار کار انجام بده، رفته و کارشناسی ارشد گرفته و بعد از اون هم که باز در بازار کار نتوانسته وارد بشه و مهارت هاش پایین بوده رفته و مدرک دکترا رو گرفته، و بعد همین استاد رفته توی بازار کار و متوجه شده که نمیتونه کار عملی انجام بده درخواست داده که عضو هیات رسمی دانشگاه بشه و جای تاسف آور اینجاست که این آدم می شود استاد من و شما.

البته این را هم بگویم که کم لطفی نشود، ما اساتید بسیار با سواد زیادی هم داریم که فقط به خاطر علاقه شان و اینکه واقعا تدریس کردن به دانشجویان را دوست دارند هیات رسمی دانشگاه می شوند.

 

۲. پس راه حل چیست؟

  • آموزش های خارج از دانشگاه را جدی بگیرید.
  • آدم های بازار کاری را جدی بگیرید.
  • سمینارهایی که برگزار میشه را جدی بگیرید.
  • چه بخواهید و چه نخواهید شما باید برای مدتی کارآموزی کنید.

 

۳. کارآموزی

  • صرفا به خاطر دانشجو یا حتی مهندس بودن شما، کسی شما را به عنوان کارآموز قبول نمی کند!
  • برای گرفتن کارآموزی شما باید حداقل چند مهارت داشته باشید و فقط در اجرا کاری انجام نداده باشید.
  • تا زمانی کارآموز باشید که آن شرکتی که کارآموز آن هستید به شما وابسته شود و مدیر آن شرکت خودش به شما درخواست کار دهد.
    که زمان آن بستگی به شما دارد و اگر آدم زرنگی باشید  ۲ تا ۴ ماه و اگر هم زرنگ نباشید ممکن است تا چند سال زمان می برد، اما حتما روزی خواهد رسید که آن شرکت به شما وابسته می شود.
    حالا اگر هم آن شرکت به شما وابسته شد اما به شما پیشنهادی داده نشد آن موقع برای شما همان کارآموزی تبدیل به یک سابقه کار می شود و رزومه خوبی به دست آورده اید که دیگر نیازی نیست در همان جا بمانید.

 

۳. مهارت های ارتباطی، و فن بیان خوب برای ورود به بازار کار

برای دریافت پروژه ها و ورود به بازار کار حتما و حتما باید مهارت های ارتباطی تان را تقویت کنید. برای افزایش مهارت های ارتباطی و مذاکره وبسایت بیشتر از یک نفر به آدرس: https://bishtarazyek.com را به شما معرفی می کنم که می توانید از آموزش های رایگان بسیار زیادی که دارند استفاده کنید.

ورود به بازار کار با کارآموزی

 

جمع بندی و نکات پایانی

در این مقاله سعی کردیم وضعیت بازار فعلی رشته های مهندسی را بررسی کنیم و اینکه در حال حاضر در بازار کار بیشتر به مهارت های ما توجه می کنند تا به مدارک دانشگاهی و حتی نام دانشگاه ما.

پس نیاز هست که حداقل روزانه چند ساعت را اختصاص به یادگیری نرم افزار های تخصصی و کارهای عملی، وقتی هم که این را کی گوییم بعضی از دانشجویان و مهندسان می گویند که ما وقتی برای اینکار نداریم! و مشغول تحصیل کارشناسی ارشد یا … هستیم!!!

اگر همان دو سالی که برای کارشناسی ارشد می خواهید وقت بگذارید یا حتی همان زمان اضافی را که می خواهید فقط و فقط معدل دانشگاهی تان را ارتقا بدهید به معدل های بالا، روی یادگیری چند مهارت مثلا چند نرم افزار تخصصی مثل اتوکد و … بگذارید قطعا به موفقیت خیلی بیشتری نسبت به کسانی که فقط به فکر افزایش معدل و یا دنبال تحصیلات تکمیلی هستند، می رسید. شک نکنید.

امیدوارم از این مقاله هم استفاده کافی را برده باشید. خوشحال می شوم که نظرات ارزشمندتان را در مورد این مقاله بدانم.

 

منبع: عمران وب

میلاد شلالوند

علاقه ی زیادم به مهندسی عمران باعث شد تا عمران وب را، راه اندازی کنم. به نوشتن هم بسیار علاقه دارم و سعی می کنم با مقاله هایی که منتشر می کنم نیاز آموزشی تون رو برآورده کنم. برای حمایت از ما لطفا سایت ما رو به دوستان تون معرفی کنید.

نوشته های مشابه

‫۴ دیدگاه ها

  1. سلام. من از فارغ التحصیلان عمران هستم . حقیقتا من هم به این قضیه اعتماد داشتم . که مدرک ملاک نیست . ولی مقاله کم نظیر شما من را به یقین رساند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا