آموزش حرفه ای اتوکد
مقالات

مهندسی عمران ؛ ۱۰ اشتباه مهندسان که موفق نمی شوند!

امروزه تعداد دانشجویان و فارغ التحصیلان مهندسی علل خصوص مهندسی عمران بسیار زیاد شده و هر سال چند هزار دانشجو با یک مدرکی تحت عنوان مهندسی عمران از دانشگاه های سراسر کشور فارغ التحصیل می شوند.

جالب است بدانید که زمانی که تعداد بسیار زیادی از این دانشجویان درس خودشان را تمام کردند و خواستند وارد بازار کار شوند متوجه می شوند که یک جورایی نمی توانند کار پیدا کنند و در نهایت هم مجبور می شوند در یک حوزه ی دیگری مشغول فعالیت و کسب درآمد شوند.

اما چرا این اتفاق می افتد؟ چرا با وجود اینکه تلاش زیادی در دانشگاه ها برای پاس کردن واحدها کرده ایم، نتیجه ای که قبلا در ذهن خودمان تصور کرده بودیم را نمی گیریم؟ در این مقاله میخواهم در مورد ۹ اشتباه رایج در مهندسی عمران صحبت کنم که باعث فاصله گرفتن از موفقیت شغلی در این رشته می شود.

 

۱. نداشتن هدف مشخص در مهندسی عمران

شخص هیچ دیدگاه و هدفی در رشته ی مهندسی عمران ندارد و نمی داند بعد از فارغ التحصیلی، در چه گرایشی می خواهد مشغول فعالیت شود و با محیط های عمرانی آشنایی ندارد و نمی داند که در کجا پول ها دارد می چرخد.

دانشجویی که ترم های آخر است و هنوز نمی داند که بعد از اینکه درسش تمام شود در چه گرایش عمران می خواهد فعالیت کند قطعا به هیچ جا نمی رسد و یک مثل بسیار جالبی هست که می گویند “کسی که نمی داند می خواهد به کدام مقصد برسد قطعا هیچ وقت به هیچ مقصدی نخواهد رسید!!!”

مهندسی عمران

 

۲. معدلم را بالا ببرم کار بهتر گیرم می آید

دانشجو در حین تحصیل با خودش فکر می کند که اگر سرش توی درس و دانشگاه باشد و در نتیجه معدلش را بالا ببرد قطعا در کسب درآمد و موفقیت مالی آینده بعد از فارغ التحصیلی، تلاشش نتیجه می دهد.

شخصی که مهندسی عمران می خواند باید یاد بگیرد که از ترم ۴ به بعد در کنار درس خواندنش در خارچج از دانشگاه کارآموزی کند البته ناگفته نماند که منظور از کارآموزی، درس کارآموزی نیست و منظور کار کردن در محیط ها و پروژه های واقعی می باشد.

مهندس عمران

 

۳. با گرفتن مدرک قطعا در جایی مشغول فعالیت می شوم

دانشجو فکر می کند که با پاس کردن واحدها و در نهایت دریافت مدرک دانشگاهی حتما اگر به شرکت هایی مراجعه کند به او پیشنهاد همکاری می دهند اما حقیقت این است که در بازار کار فقط به خاطر مهارت ها و تخصص های غیر دانشگاهی است که به شما کار و پول می دهند.

تحصیلات دانشگاهی در رشته مهندسی عمران یک شرط لازم است اما کافی نیست و باید بدانید با گرفتن مدرک فقط ۱۰ درصد از ۱۰۰ درصد بازار کار را خواهید داشت.

مدرک گرایی

 

۴. الگوی من در شغل و حرفه ی مهندسی عمران اساتید دانشگاه هستند

اکثر دانشجویان الگوی خودشان را اساتید دانشگاهی می دانند و حتی چندین سال بعد از فارغ التحصیلی این دیدگاه اشتباه را با خود دارند.

اکثر اساتید دانشگاهی شخصیت های علمی و تئوری هستند و تعداد خیلی کمی از آنها پیش می آید که شخصیت های اجرایی و عملی داشته باشند و در نهایت هم نباید از این اشخاص که فقط تئوری مطالب را یاد گرفته اند و آنها یاد می دهند انتظار درآمد بالا داشت! اگر خودتان هم تحقیق کوچکی انجام بدهید متوجه می شوید که درآمد تدریس در مقایسه با کارهای عملی و اجرایی بسیار پایین می باشد پس اگر می توانستند در اجرا و پروژه های واقعی وارد شوند هیچگاه وارد دانشگاه نمی شدند البته این را هم بگوییم که بعضی اساتید به خاطر عشق و علاقه ای که به دانشگاه و تدریس دارند در کنار اجرای پروژه ها در دانشگاه ها هم تدریس می کنند.

در کل اگر می خواهید به موفقیت مالی در مهندسی عمران برسید، پیشنهاد می کنم الگویتان را تا حد امکان اساتید دانشگاهی انتخاب نکنید.

الگو قرار دادن اساتید مهندسی عمران

 

۵. گذراندن تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکترا) باعث چند برابر شدن درآمدم می شود

در بازار کار اصلا اینگونه نیست که شما اگر مدرک ارشد یا دکترا را بگیرید درآمدتان چندین برابر می شود مثلا بعضی ها فکر می کنند اگر مدرک دکترا داشته باشند قطعا درآمدشان از کسی که مدرک ارشد دارد بیشتر است! در صورتی که اصلا اینطور نیست.

چیزی که در بازار کار باعث بیشتر شدن درآمد می شود اول مهارت ها و دوم اعتبار شما است که اگر مهارت ها و توانایتان را افزایش بدهید بعد از مدت کوتاهی قطعا اعتبار خوبی در بازار کار کسب می کنید.

بعضی ها هم به خاطر اینکه دیرتر به خدمت سربازی بروند یا به خاطر اینکه می دانند اگر با مدرک ارشد به خدمت سربازی بروند، می توانند راحت تر خدمت سربازی را بگذرانند! لطفا اگر به خاطر این مسئله مدرک ارشد را می گیرید پس توقع نداشته باشید که درآمدتان با مدرک ارشد بیشتر شود.

این را هم باید در نظر بگیرید که با ادامه تحصیل در ارشد یا حتی دکترا و در نهایت هم که رفتن به سربازی می باشد، حداقل سن فرد نزدیک به ۳۰ سال می شود که در این مدت کلی پول خرج کرده و از طرفی هم سن ازدواج فرد رسیده اما به دلیل اینکه کار پیدا نمی کند و همچنین فشارهای زیادی که به او وارد می شود فرد دچار افسردگی می شود.

تحصیلات تکمیلی

 

۶. اگر پارتی نداشته باشم هیچ جایی نمی توانم مشغول فعالیت شوم

شاید فکر کنید که اگر پارتی نداشته باشم نمی توانم در این رشته کاری انجام بدهم. شاید این حرفتان تا حدی درست و تا حد زیادی هم دیدگاه اشتباهی است. در بعضی از ادارات شاید این اتفاق در حد انگشت شماری بیافتد.

اما باید توجه داشته باشید که هیچ کارفرمایی نمی آید به خاطر اینکه فلان مهندس پسر عمویش است و چیزی زیادی از مهندسی عمران نمی داند و تخصص لازم را ندارد، کارش را به او بسپارد همانطور که می دانید سرمایه های میلیاردی در ساخت و ساز می چرخد و مطمئن باشید هیچ کارفرمایی به خاظر اینکه مثلا پسر عمویش کار داشته باشد سرمایه های میلیاردی خودش را به خطر بیاندازد.

این دیدگاه اشتباه ممکن است جلوی موفقیت ما را در رشته مهندسی عمران بگیرد پس برای همیشه این دیدگاه را کنار بگذارید.

پارتی بازی در مهندسی عمران

 

۷. عدم انتخاب مشاوره خوب هنگام مشورت کردن

اشتباه بعدی این است که دانشجویان یا حتی فارغ التحصیلان برای مشورت کردن در مورد مسئله ای مشاور خوبی انتخاب نمی کنند.

این رو حتما در نظر بگیرید که شما باید از کسی مشاوره بگیرید که بدانید خودش این راه را رفته باشد و در حوزه ی مهندسی عمران موفق است. اگر شما از کسی مشاوره بگیرید که درآمدش در این حوزه پایین باشد قطعا به شما خواهد گفت که در این رشته فعالیت نکن و بیخیال مهندسی عمران شوید! و یک انرژی منفی به شما می دهد. جالب است بدانید هر رشته ی دیگری هم بروید این افراد باز هم وجود دارند و انرژی منفی به شما می دهند.

این را هم دوست دارم بدانید که در هر شغلی و رشته ای روزهای بد هم وجود دارد مهم این است که ما چطور با این روزها رفتار کنم. پس قبل از اینکه به خاطر مشکلات تسلیم شویم بهتر نیست که به دنبال علاقه یمان برویم که در روز های بد بازار هم بتوانیم به خاظر علاقه دوام بیاوریم؟ من فکر میکنم بهتر است هر کسی بیشتر به دنبال علاقه اش برود.

مشاوره ی خوب

 

۸. شرکت های زیادی هستند که می توانم کارآموز آنها شوم و مهارت های زیادی یاد بگیرم

شخص فکر می کند که کارآموزی می کند تا چیزی یاد بگیرد! مدیر شرکت یا مسئول کارآموز شما اگر بداند که هیچ مهارتی ندارید قطعا نمی آید وقت ارزشمند خودش را که می تواند با آن پول در بیاورد، برای شما بگذارد که در واقع چیزی بلد نیستید و در حقیقت هیچ سود و منفعتی برای آن مجموعه ندارید.

پس زمانی برای کارآموزی اقدام کنیم که حداقل چند مهارت یر دانشگاهی داشته باشیم و بتوانیم برای آن مجموعه کاری انجام دهیم تا به راحتی نتوانند ما را رد کنند و حتی زمانی هم برای آموزش به ما اختصاص بدهند.

کارآموزی

 

۹. بعد از فارغ التحصیلی دیگر مهارتی نمیخواهم چون مدرک دارم

یک سوال مهم؛ هر سال چندین هزار نفر مدرک مهندسی عمران می گیرند و فارغ التحصیل می شوند، شما با آنها چه تفاوتی دارید؟ آیا مهارتی دارید که تعداد خیلی کمتر از آنها آن مهارت را دارند؟

شما باید در حین دانشگاه یا نهایتا بعد از دانشگاه باید زمان و هزینه ای را بگذارید و کلاس های خارج از دانشگاه را شرکت کنید تا مهارت های لازم در بازار کار را یاد بگیرید.

فارغ التحصیلی

 

۱۰. اشتباه بسیار بزرگ و مهم تر از همه ی اشتباهات!

شخص فکر می کند که با یاد گرفتن تمام مهارت های لازم بازار کار، می تواند در مهندسی عمران موفق شود!

درست است که یادگیری مهارت های مهندسی عمران بسیار مهم هستند اما مهم تر از آنها این است که شخص باید مهارت های فن بیان، مذاکره، بازاریابی و تبلیغات خصوصا بازاریابی اینترنتی و تجارت آنلاین را کسب کند تا بتواند پروژه های زیادی بگیرد و انجام بدهد.

کسب مهارت در مهندسی عمران

میلاد شلالوند

علاقه ی زیادم به مهندسی عمران باعث شد تا عمران وب را، راه اندازی کنم. به نوشتن هم بسیار علاقه دارم و سعی می کنم با مقاله هایی که منتشر می کنم نیاز آموزشی تون رو برآورده کنم. برای حمایت از ما لطفا سایت ما رو به دوستان تون معرفی کنید.

نوشته های مشابه

‫۸ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا