آموزش حرفه ای اتوکد
مقالات

فوم بتن چیست؟ حقایقی در مورد مزایا، معایب آن

فوم بتن ملاتی است که از آب، سیمان، فوم کفزا (ماده ای شیمیایی و یا بر پایه پروتئین حیوانی از شاخ یا سم حیوانات) و ماسه بادی یا ماسه نرم تشکیل می شود. چگالی فوم بتن بسیار پایین می باشد و همچنین عایق صوتی و حرارتی مناسبی است که سریع و آسان اجرا می شود و از نظر قیمت تمام شده هم کمی ارزان تر از روش سنتی (بتن با پوکه) می باشد. نام دیگر فوم بتن، بتن سبک است.

فوم بتن پوشش جدیدی می باشد که به تازگی وارد صنعت ساختمان شده است. در این مقاله می توانید اطلاعات کاملی از آن به دست آورید. پس تا انتهای مقاله را با دقت مطالعه کنید.

 

فوم بتن چیست؟

همانطور که در بالاتر هم گفتیم نام دیگر آن، بتن سبک می باشد که از ترکیب آب، سیمان، فوم کفزار و ماسه بادی یا ماسه نرم تشکیل می شود. این نوع بتن به دلیل متخلخل بودن و وجود هوا در آن، عایق صوتی و حرارتی خوبی می باشد. این نوع بتن بعد از خشک شدن کامل بسته به وزن و طرح اختلاط مواد تشکیل دهنده ی آن دارای وزنی حدود ۴۰۰ تا ۱۷۰۰ کیلوگرم در هر متر مکعب می باشد.

خیلی از افراد فکر می کنند که فوم بتن جزو مصالح جدیدی در صنعت ساختمان می باشد اما جالب است بدانید که از سال ۱۹۸۰ میلادی با همکاری دانشگاه های آلمان و اروپا از فوم بتن شروع به استفاده و معرفی در سراسر جهان شد.

در سال ۱۳۸۰ شمسی با ساخت کارخانه بلوک clc وارد بازار صنعت ساختمان ایران شد و بعد از چند سال از فوم بتن در کف سازی و شیب بندی بام پروژه ها استفاده کردند.

فوم بتن چیست

 

مزایا فوم بتن

۱. عدم حمل مواد اولیه به طبقات

۲. عایق دار کردن تاسیسات موجود در کف ساختمان

۳. مقاومت عالی در برابر یخ بندان و همچنین نفوذ آب

۴. امکان پمپ کردن آن تا ارتفاع ۵۰ متر از سطح زمین

۵. مقاومت فوق العاده بالا در برابر آتش سوزی عدم انتقال حرارت آتش

۶. کمی ارزان تر از روش سنتی (بتن همراه با پوکه معدنی) می باشد.

۷. امکان ایجاد برش در سطح فوم بتن برای اجرا یا تعمیر کردن تاسیسات

۸. عایق حرارتی و صوتی بسیار خوبی به دلیل وجود هوا و فضای متخلخل

۹. وزن سبکی حدود ۴۰۰ تا ۱۷۰۰ کیلوگرم در متر مکعب دارند و همین باعث کاهش وزن کل سازه می شود.

۱۰. سرعت اجرای حدود ۷ برابر بیشتر از روش سنتی یعنی اگر با روش سنتی ۸۰ متر مربع، کف سازی را اجرا کنیم با فوم بتن می توانیم حدود ۵۶۰ متر مربع در همان زمان اجرا کنیم.

 

معایب فوم بتن

گاهی در بعضی از مقالات با معایب زیاد فوم بتن مواجه می شویم که اگر دقت کرده باشید این مقالات در همان سایت ها و شرکت هایی که خدمات کف سازی و شیب بندی با روش سنتی را ارائه می دهند می باشند.

از طرفی ما همیشه در سایت عمران وب سعی می کنیم که به صورت بی طرف، هر گونه عیبی یا مزیتی در هر نوع محصول ساختمانی وجود داشته باشد با شما به اشتراک بگذاریم.

  • احتمال به وجود آمدن پدیده انقباض یا افت بتن (بعد از مدتی همانطور که بتن حرارت خودش را از دست می دهد، مقداری از آب را هم از دست می دهد و این مسئله باعث کاهش حجم بتن می شود) وجود دارد که دچار ترک خوردگی می شود اما ما می توانیم در ۲۸ روز اولیه با انجام عمل آوری دقیق و خوب از به وجود آمدن این مشکل جلوگیری کنیم.

معایب فوم بتن

 

مدت زمان خشک شدن آن

با اضافه کردن مواد افزودنی بتن (زودگیر کننده) می توانیم در مدت ۱۲ ساعت بتن را خشک کنیم اما باید دقت داشته باشیم که در مدت زمان خشک شدن بتن عجله نداشته باشیم چرا که ممکن است به خاطر زود خشک کردن بتن از مقاومت بتن کاسته شود و حتی جمع شدگی در آن به وجود آید.

 

نحوه ی اجرای فوم بتن

برای ساخت فوم بتن ابتدا ماسه بادی یا ماسه نرم به همراه سیمان و در آخر هم با آب در دستگاه میکسر مخلوط می کنیم، سپس فوم کفزا را در محفظه ی فوم ساز دستگاه با آب رقیق می کنیم و با استفاده از پمپ هوا از لوله ی مخصوص خروجی های ریز همراه با فشار زیاد برای تولید کف عبور داده می شود.

در مرحله ی بعد کف به وجود آمده در میکسر با دوغاب سیمان و آب مخلوط شده و حباب های ریز در کل ملات پخش می شوند. بعد از اختلاط کامل بتن با استفاده از پمپ، به طبقات پمپاژ می کنیم و به ضخامت حدودا ۱۰ سانتی متر روی سطح پخش و تسطیح می کنیم. بعد از اتمام اجرای کامل آن، برای جلوگیری از ترک های سطحی، حداقل باید تا ۳ روز سطح بتن مرطوب شود.

دستگاه ساخت فوم بتن

میلاد شلالوند

علاقه ی زیادم به مهندسی عمران باعث شد تا عمران وب را، راه اندازی کنم. به نوشتن هم بسیار علاقه دارم و سعی می کنم با مقاله هایی که منتشر می کنم نیاز آموزشی تون رو برآورده کنم. برای حمایت از ما لطفا سایت ما رو به دوستان تون معرفی کنید.

نوشته های مشابه

‫۱۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا